TOP Oss – ADO Den Haag staat op vrijdag 4 oktober onder leiding van Shona Shukrula. Deze wedstrijd gaat de geschiedenis in als het eerste duel in het betaald voetbal mannen in Nederland dat onder leiding staat van een vrouw.

In mei van dit jaar werd bekend dat Shona Shukrula met ingang van het seizoen 2024/’25 als eerste vrouw in de geschiedenis van het Nederlands voetbal zou promoveren naar het scheidsrechterskorps betaal voetbal.

Shukrula fluit sinds het seizoen 2009/’10 wedstrijden voor de KNVB. De afgelopen seizoenen leidde zij al wedstrijden in de Tweede Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Sinds 2020 was ze bovendien actief als vierde official in de Keuken Kampioen Divisie. Internationaal floot Shukrula UEFA Women’s Champions League-wedstrijden en EK- en WK-kwalificatie-interlands. Via het talententraject scheidsrechters betaald voetbal stroomde zij met ingang van dit seizoen door naar het hoogste voetbalniveau in Nederland.

Op vrijdag 4 oktober krijgt Shukrula assistentie van Murat Küçükerbir en Nils van Kampen. Niels Boel is de vierde official bij het duel in Oss.

Vergelijkbare berichten