Een deel van het Nederlandse arbiterskorps waaiert donderdag uit over de Europese velden voor de heenwedstrijden in de play-offs voor de groepsfase van de Europa League. Bij maar liefst drie duels zijn Nederlandse scheidsrechters actief.

Team Lindhout

Allard Lindhout reist met zijn team naar Linz in Oostenrijk voor de wedstrijd tussen LASK en FCSB uit Roemenië. Hij wordt aan de zijlijnen geassisteerd door Joost van Zuilen en Rogier Honig. Marc Nagtegaal is de vierde official. VAR Clay Ruperti en AVAR Alex Bos maken het Nederlandse arbitrageteam in Oostenrijk compleet. De aftrap in de Raiffeisen Arena is om 19.00 uur.

VAR-team Dieperink / Blank

Rob Dieperink en Erwin Blank zijn aangesteld als VAR en AVAR bij het treffen tussen FC Lugano uit Zwitserland en de Turkse bekerwinnaar Besiktas, die wordt gecoacht door ex-international Giovannni van Bronckhorst. De wedstrijd staat onder leiding van Morton Krogh uit Denemarken. FC Lugano wijkt voor Europese duels uit naar de Stockhorn Arena in Thun. De aftrap is om 20.30 uur.

VAR-team Higler / Van de Graaf

Dennis Higler en Edwin van de Graaf trekken naar Portugal om als VAR respectievelijk AVAR de Oekraïense scheidsrechter Mykola Balakin te ondersteunen bij het duel tussen SC Braga en SK Rapid uit Oostenrijk. De aftrap in het Estadio Municipal de Braga – met de iconische rotswand achter de goal – is om 20.30 uur.

Vergelijkbare berichten