De Nederlandse arbiters waaieren deze week weer uit over de Europese velden. Liefst vijf van hen zullen donderdag 3 oktober vanachter het videoscherm het arbitrale team op het veld extra ondersteunen, te weten: Clay Ruperti, Dennis Higler, Pol van Boekel, Rob Dieperink en Jochem Kamphuis.

Clay Ruperti (VAR)

Clay Ruperti reist naar Zweden om scheidsrechter Kristo Tohver uit Estland te ondersteunen als VAR bij de wedstrijd IF Elfsborg – AS Roma in de tweede speelronde van de vernieuwde Europa League. De afrap is om 21.00 uur. IF Elfsborg verloor het eerste duel in Alkmaar van AZ. AS Roma deelde de punten met Athletic Bilbao.

Dennis Higler (VAR)

Dennis Higler blijft dichter bij huis. Hij is in Brussel VAR bij het Europa League-duel tussen en Union Saint-Gilloise en FK Bodo/Glimt. De thuisploeg wijkt voor Europese wedstrijden uit naar het Koning Boudewijnstadion. Scheidsrechter Ondrej Berka fluit om 21.00 voor de aftrap. Union Saint-Gilloise verloor de eerste wedstrijd uit bij Fenerbahce (2-1). FK Bodo/Glimt verraste door FC Porto met 3-2 te verslaan.

Pol van Boekel (VAR)

Pol van Boekel zit donderdag vanuit het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon (Zwitserland) achter het videoscherm bij Real Sociedad – Anderlecht. Het duel in San Sebastian staat onder leiding van Marian Alexandru Barbu uit Roemenië. De aftrap is om 18.45 uur.  Real Sociedad speelde in speelronde 1 gelijk in en tegen Nice (1-1). Anderlecht pakte thuis de eerste drie punten tegen het Ferencvaros van Pascal Jansen.

Rob Dieperink (AVAR)

Rob Dieperink assisteert VAR Catalin Sorin Popa bij het Europa League-duel Lazio-Nice. Dieperink zit niet in Stadio Olimpico in Rome maar opereert net als Van Boekel vanuit het UEFA-hoofdkantoor in Nyon. Lazio startte het toernooi goed met een 3-0 overwinning op Dynamo Kiev. Nico pakte een punt tegen Real Sociedad.

Jochem Kamphuis (VAR)

Jochem Kamphuis reist als VAR naar Oostenrijk voor de start van de Conference League. Hij ondersteunt het Kazachse arbitrale team onder leiding van Bulat Sariyev bij het duel tussen LASK Linz en Djurgardens IF uit Zweden. De aftrap in de fonkelnieuwe Raiffeisen Arena is om 21.00 uur.

Vergelijkbare berichten