De Nederlandse arbiters waaieren deze week weer uit over de Europese velden. Sander van der Eijk reist met zijn team naar Cyprus voor het Conference League duel tussen Omonia Nicosia en Vikingur Reykjavik uit IJsland op donderdag 3 oktober. De aftrap is om 18.45 uur.

Van der Eijk wordt op het eiland in de Middellandse Zee aan de zijlijnen bijgestaan door Joost van Zuilen en Rogier Honig. Alex Bos is de vierde official. Jeroen Manschot (VAR) en Erwin Blank (AVAR) ondersteunen op locatie het arbitrale viertal achter de videoschermen.

Nieuwe opzet

De Conference League kent dit seizoen net als de Europa League en Champions League een andere opzet in de groepsfase. In plaats van in meerdere groepen van vier spelen de 36 deelnemende clubs nu in één groep allemaal zes wedstrijden tegen verschillende tegenstanders. Dat zijn er twee minder dan de clubs in de Champions League en Europa League. De eindrangschikking na het laatste duel bepaalt of een club doorgaat naar de knock-outfase (1 tot en met 8); nog een tussenronde moet spelen (9 tot en met 24) of is uitgeschakeld (25 tot en met 36).

Vergelijkbare berichten