De groepsfase van de drie Europese voetbaltoernooien gaat van start en dat betekent dat ook de Nederlandse arbiters weer uitwaaieren over de Europese velden. Allard Lindhout reist met zijn team naar Monaco voor het Champions League-duel tussen AS Monaco en FC Barcelona op donderdag 19 september. De aftrap is om 21.00 uur. Voor Lindhout is dit zijn eerste duel in de groepsfase van het mekka van het Europese clubvoetbal.

Lindhout wordt aan de Franse Rivièra aan de zijlijnen bijgestaan door Rogier Honig en Patrick Inia. Joey Kooij is de vierde official. Vanuit het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon (Zwitserland) ondersteunen Dennis Higler (VAR) en zijn assistent Clay Ruperti (AVAR) het arbitrale viertal achter de videoschermen.

AVAR Dieperink

Op dezelfde avond is Rob Dieperink AVAR bij het Champions League-duel tussen Stade Brest en Sturm Graz. De wedstrijd staat onder leiding van de Schot Nicolas Walsh. De aftrap in Bretagne is om 21.00 uur.

Nieuwe opzet

De Champions League kent dit seizoen een andere opzet in de groepsfase. In plaats van in acht verschillende groepen spelen de 36 deelnemende clubs nu in één groep allemaal acht wedstrijden. De eindrangschikking na het laatste duel bepaalt of een club doorgaat naar de knock-outfase (1 tot en met 8); nog een tussenronde moet spelen (9 tot en met 24) of is uitgeschakeld (25 tot en met 36).

Vergelijkbare berichten