Bij drie Europese wedstrijden maakt UEFA donderdag gebruik van Nederlandse inzet op het gebied van videoarbitrage. Het betreft wedstrijden in de Europa League en de Conference League.

Europa League

Dennis Higler (VAR) en Edwin van de Graaf (AVAR) zijn aangesteld bij het duel tussen Rapid Wien en Trabzonspor. Het betreft de return in de derde kwalificatieronde. Vorige week zegevierden de Oostenrijkers in Turkije met 0-1. Het Nederlandse duo ondersteunt de Litouwse arbiter Manfredas Lukjančukas die de leiding heeft in het Weense Weststadion. De aftrap is om 18.00 uur.

Clay Ruperti is de videoscheidsrechter bij IF Elfsborg – HNK Rijeka. Hij maakt deel uit van een Lets arbitrageteam dat onder leiding staat van Andris Treimanis. Het eerste duel tussen de Zweedse en Kroatische clubs eindigde vorige week in 1-1.

Conference League

Jeroen Manschot en Erwin Blank komen in actie bij de wedstrijd FC Drita – FK Auda. In Pristina, de hoofdstad van Kosovo, is de Zweed Kristoffer Karlsson de verantwoordelijke scheidsrechter. Manschot vormt het extra paar ogen als VAR, terwijl Blank als AVAR fungeert. Dit duel begint donderdag om 20.00 uur. De eerste ontmoeting eindigt leverde vorige week een kleine zege voor het Letse FK Auda op: 1-0. 

Vergelijkbare berichten