1024x768

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

NOT verovert 3e plaats op districtszaalvoetbaltoernooi in Elburg.

 

 

Het zaalvoetbalteam van sv NOT is er afgelopen zaterdag 10 januari 2015 niet in geslaagd de districtstitel te prolongeren. Het moest in de finalepoule na een nederlaag en een gelijkspel de teams van Nijverdal en Apeldoorn voor laten gaan, nadat het haar eigen poule op overtuigende wijze had gewonnen

 

Vol goede moed vertrok het team op volle oorlogssterkte om 7:45 uur richting Elburg. Daar aangekomen werd er een bak koffie genuttigd om zich daarna in het nieuw aangeschafte tenue te hijsen.

 

Om 10:15 uur stond de eerste ontmoeting op het programma, waarin Winterswijk de tegenstander was. NOT trok gelijk het initiatief naar zich toe en creëerde een aantal grote mogelijkheden, maar onze debutant Mick van Laar had nog last van de vorige avond waardoor het vizier nog niet op scherp stond. Winterswijk stelde daar niet veel tegenover. De spaarzame tegenaanvallen werden prima door de verdediging onschadelijk gemaakt.

In de 9e min kwam een vlot lopende aanval  aan de linkerkant bij de geheel vrij staande Koen Klunder terecht. Koen gaf de bal voor waarna Niels Sijtsma de bal, ondanks tussenkomst van de Winterwijkse doelverdediger, binnen prikte.( 1 – 0 ). Na dit doelpunt moest Winterwijk de verdedigende stellingen verlaten om nog op gelijke hoogte te komen. NOT kreeg hierdoor meer ruimte om te voetballen, wat ook nog een aantal aardige kansen op leverde. Er werd echter niet meer gescoord en dus kon NOT de eerste 3 punten, ondanks de vele gemiste opgelegde kansen, binnen harken.

 

In de 2e poulewedstrijd moest er worden aangetreden tegen Zwolle. In eerdere edities van dit toernooi  bleek Zwolle een taaie tegenstander te wezen. Twee jaar geleden wisten zij NOT nog te beroven van de 3 punten in de poulefase, dus een gewaarschuwd man telt voor twee.

NOT begon geconcentreerd aan deze wedstrijd. De bal ging goed rond en men wist elkaar makkelijk te vinden door het tempo hoog te houden. Zwolle moest zich beperken tot verdedigen.

Binnen 5 minuten werd de ban gebroken. Na de zoveelste hoekschop probeerde Rob olde Klieverink een andere variant. Door de bal hard en halfhoog voor het doel te knallen, hoopte hij dat via een medespeler of een tegenstander de bal in het doel zou belanden. Bij de eerste paal dook Pim Weghorst op en via hem verdween de bal in het doel ( 1 - 0 )

2 minuten later werd het 2 – 0. Niels Sijtsma wist de Zwolse doelverdediger met een hard schot te verschalken na een lang lopende aanval. Even later scoorde Niels opnieuw nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangespeeld van Peter Dorman.( 3 – 0 )

Het slotakkoord kwam van Peter Dorman. Amper 2 seconden in het veld kreeg hij de bal aangespeeld van Mike Harmsen om vervolgens zijn gram te halen en verwoestend ( “bam, jonge” )uit te halen.( 4 – 0 )

De moeite van het vermelden waard is de misser van de dag, welke te beurt viel aan Mick van Laar. Bij een stand van 3 – 0 kreeg hij de bal aangespeeld nadat de doelverdediger van Zwolle reeds was uitgespeeld. Vanaf een meter afstand lepelde hij de bal via de lat over het lege doel. ( Ga maar eens efkes wisselen, Pietertje. )

 

Na 2 wedstrijden had NOT 6 punten en stond het samen met Almelo 1, dat eveneens 6 punten had, bovenaan de ranglijst. In een rechtstreeks duel met Almelo 1 moest de poulewinnaar worden uitgemaakt, waarbij NOT op grond van het doelsaldo aan een gelijkspel genoeg had om de winst in deze poule te grijpen.

 

Almelo 1 werd vanaf de aftrap gelijk onder druk gezet. Met goed verzorgd voetbal rolde de één na de andere aanval richting het Almelose doel. Dit leverde dan ook binnen 5 minuten twee identieke treffers op voor NOT. Rob olde Klieverink tekende voor beide doelpunten. Na  twee goed uitgespeelde aanvallen hoefde hij alleen nog maar de voet tegen de bal te zetten en de bal in het lege doel te plaatsen.  Na deze 2 vroege doelpunten leek het geloof in een goede afloop bij Almelo weg te ebben en kon NOT makkelijk uitlopen naar 6 – 0. Mike Harmsen wist de 3 – 0 binnen te schieten na een individuele actie. Ook Dave Hoffman wist een doelpuntje mee te pikken door de 4 – 0 op de borden te brengen. Hierna was het de beurt weer aan Rob olde Klieverink, die zijn derde  en NOT ‘s vijfde treffer liet noteren in deze wedstrijd. Het zesde en laatste doelpunt kwam op naam van, jawel, Mick van Laar. Oog in oog met de Almelose doelverdediger faalde hij dit keer niet. Door deze overwinning werd NOT winnaar van Poule C en mocht het in de finalepoule met Apeldoorn ( winnaar poule A ) en Nijverdal ( winnaar poule B)  onderling gaan uitvechten wie er uiteindelijk met de eer zou gaan strijken.

In de eerste confrontatie tussen Apeldoorn en Nijverdal ging het lange tijd gelijk op. Nijverdal trok uiteindelijk aan het langste eind door met 2 – 0 te winnen.

In de volgende wedstrijd tegen Nijverdal was er maar één opdracht voor NOT nl. winnen. Bij winst van Nijverdal zouden zij de titel overnemen van NOT.

Het begin van de wedstrijd was nogal tam. Beide ploegen namen weinig risico’s en beperkten zich tot het rond schuiven van de bal. Na 2 minuten ontstonden er plotseling kansen aan beide kanten waarbij beide doelmannen zich onderscheiden. Er ontstond een waar voetbalgevecht, waar na afloop nog lang over werd nagepraat.

Nijverdal hanteerde veelvuldig de lange bal. Met een aantal balvaardige spelers in hun gelederen wisten zij telkens de lange ballen te bemachtigen en voor gevaar te zorgen. Robbie Rakers moest een aantal keren handelend optreden, waarbij hij 1 keer hulp kreeg van de paal. Ook NOT werd een aantal keren zeer gevaarlijk, maar ook de Nijverdalse doelverdediger verkeerde in een bloedvorm en voorkwam menig keer een voorsprong van NOT.

Na ongeveer 6 minuten mocht Nijverdal een indirecte vrije schop nemen, nadat Robbie iets te lang, volgens de arbiter van dienst, de bal aan de voet in zijn bezit hield ( wat een onzinregel is dit ,zeg ) Nijverdal maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en kegelde de bal snoeihard langs de muur en de graaiende handen van Robbie hoog in het doel. ( 0 – 1 ) Nog geen minuut later kreeg NOT  aan de andere kant op bijna identieke plaats ook een indirecte vrije schop. Deze werd hard maar laag ingeschoten. De doelverdediger kon de bal redden met de voet. De terugspringende bal had zodanig vaart en hoogte dat hij met een fraaie boog aan de andere kant over de geheel verbouwereerde Robbie in het doel verdween ( 0 – 2 ) Na deze donderslagen bij heldere hemel kwam NOT deze dubbelslag niet meer te  boven en liep Nijverdal uit naar 0 – 7. NOT restte niks anders dan met Apeldoorn in een onderling duel te strijden om de plaatsen 2 en 3.

 

NOT greep vanaf de aftrap direct het initiatief, wat ook werd toegelaten door Apeldoorn. De bal werd in een hoog tempo rond gespeeld met de bedoeling een gaatje te vinden in de compacte verdediging van Apeldoorn. Het leverde zowaar een aantal kansen op, maar deze werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de Apeldoornse doelverdediger.

Halverwege de wedstrijd leek NOT op een 1 – 0 voorsprong te komen. Twee verdedigers van Apeldoorn liepen elkaar in de weg bij een diepe bal. Hiervan profiteerde Mike Harmsen. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. Naar de mening van de arbiter had Mike echter een overtreding ( welke dan ?????) begaan en keurde dit doelpunt tot ieders verbazing af. Het bleef dus derhalve 0 – 0.

Even later kwam de dik verdiende 1 – 0  alsnog op het scorebord. Na wederom een aanval over veel schijven wist Niels Sijtsma een afgemeten voorzet via de Apeldoornse  doelverdediger in het doel te frommelen.

Apeldoorn moest nu wel de verdedigende stelling verlaten, maar dit leverde vooralsnog geen gevaar op.

2 minuten voor tijd smoorde een aanval van NOT in de verdediging van Apeldoorn, waardoor er een counter geplaatst werd door Apeldoorn. De bal werd langs de uit z’n doel gekomen Robbie getikt. ( 1 – 1 )

Apeldoorn zakte weer massaal in na deze gelijkmaker. NOT deed nog verwoede pogingen om de winnende treffer te scoren ,maar het mocht niet meer baten.

Door dit resultaat was eindklassering als volgt : 1. Nijverdal, 2. Apeldoorn en 3. NOT . In het fair-play klassement eindigde NOT achter gastheer Zwolle op een verdienstelijke 2e plaats.

 

De felicitaties gaan uit naar het team van Nijverdal. Zij wisten op de beslissende momenten  toe te slaan en zijn daarom de terechte winnaars van dit toernooi. Ook Zwolle willen wij feliciteren met het winnen van de fair-play bokaal.

Met een iets wat teleurgesteld gevoel namen wij voor een jaar afscheid van Elburg. Volgend jaar zal er zeker weer een poging worden gedaan de titel  en de wisselbeker weer mee terug te nemen naar Oldenzaal.

 

Alle mensen, die op de een of andere manier mee gewerkt hebben aan het welslagen van deze dag, willen ik bij deze van harte bedanken.

 

 

 

 

 

Geschreven door: Robbie Rakers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor trainer-coaches bestaat er een licentiesysteem. Dit systeem draagt eraan bij dat de kennis van trainer-coaches up-to-date blijft. Daarnaast streeft de KNVB naar een waterdicht controlesysteem om te zorgen dat iedere vereniging een trainer-coach met een geldige licentie heeft.
In het seizoen 2013/’14 vragen wij je voorafgaande aan de wedstrijd de trainerslicentiepas van beide trainer-coaches te controleren. Hierna volgt het stappenplan ten aanzien van de trainerslicentiepas.
Hier vind je een voorbeeldpagina van Sportlink.

 1. Trainer-coach op DWF en trainerslicentiepas aanwezig? Zet pas op JA en ga verder met het invullen van het DWF.
 2. Trainer-coach op DWF, maar geen trainerslicentiepas aanwezig? Zet pas op NEE en ga verder met het invullen van het DWF.
 3. Geen trainer-coach op DWF? Voeg toe als trainer-coach (niet als hoofdcoach) en begin weer bij 1.
 4. Lukt toevoegen niet? Dan staat de trainer-coach niet in het ‘bondsteam’ of is geen lid van de vereniging. Ga verder met het invullen van het DWF.
 5. Heeft de trainer-coach een functieontzegging en wordt hij waargenomen door een vervanger of assistent?
  Voeg dan de vervangend trainer-coach toe aan het DWF
  Trainerslicenties aanwezig? JA/NEE
  Veelal zal dit NEE zijn, omdat het een vervanger is. Dit controleert de KNVB achteraf en verleent dan eventueel dispensatie

Mocht voorafgaande aan de wedstrijd de trainerslicentiepas van één of van beide trainer-coaches niet aanwezig zijn, dan kan de wedstrijd worden gespeeld. De trainer-coach kan zijn functie tijdens de wedstrijd gewoon uitvoeren.

Genoemde regeling is van toepassing bij:

Veldvoetbal
Standaardteams mannen zaterdag en zondag (met uitzondering van de 6e klasse)
Women’s BeNe League
Topklasse vrouwenvoetbal
Hoofdklasse vrouwenvoetbal

Zaalvoetbal
Eredivisie
Eerste divisie
Eredivisie vrouwen
Meer informatie over de verscherpte controle op het gebied van de trainerslicentie zelf vind je op de
site.
Alvast bedankt voor de medewerking.

Met vriendelijke groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND
Sebastiaan Kleijburg
Beleidsmedewerker Scheidsrechterszaken

Voor trainer-coaches bestaat er een licentiesysteem. Dit systeem draagt eraan bij dat de kennis van trainer-coaches up-to-date blijft. Daarnaast streeft de KNVB naar een waterdicht controlesysteem om te zorgen dat iedere vereniging een trainer-coach met een geldige licentie heeft.
In het seizoen 2013/’14 vragen wij je voorafgaande aan de wedstrijd de trainerslicentiepas van beide trainer-coaches te controleren. Hierna volgt het stappenplan ten aanzien van de trainerslicentiepas.
Hier vind je een voorbeeldpagina van Sportlink.

 1. Trainer-coach op DWF en trainerslicentiepas aanwezig? Zet pas op JA en ga verder met het invullen van het DWF.
 2. Trainer-coach op DWF, maar geen trainerslicentiepas aanwezig? Zet pas op NEE en ga verder met het invullen van het DWF.
 3. Geen trainer-coach op DWF? Voeg toe als trainer-coach (niet als hoofdcoach) en begin weer bij 1.
 4. Lukt toevoegen niet? Dan staat de trainer-coach niet in het ‘bondsteam’ of is geen lid van de vereniging. Ga verder met het invullen van het DWF.
 5. Heeft de trainer-coach een functieontzegging en wordt hij waargenomen door een vervanger of assistent?
  Voeg dan de vervangend trainer-coach toe aan het DWF
  Trainerslicenties aanwezig? JA/NEE
  Veelal zal dit NEE zijn, omdat het een vervanger is. Dit controleert de KNVB achteraf en verleent dan eventueel dispensatie

Mocht voorafgaande aan de wedstrijd de trainerslicentiepas van één of van beide trainer-coaches niet aanwezig zijn, dan kan de wedstrijd worden gespeeld. De trainer-coach kan zijn functie tijdens de wedstrijd gewoon uitvoeren.

Genoemde regeling is van toepassing bij:

Veldvoetbal
Standaardteams mannen zaterdag en zondag (met uitzondering van de 6e klasse)
Women’s BeNe League
Topklasse vrouwenvoetbal
Hoofdklasse vrouwenvoetbal

Zaalvoetbal
Eredivisie
Eerste divisie
Eredivisie vrouwen
Meer informatie over de verscherpte controle op het gebied van de trainerslicentie zelf vind je op de
site.
Alvast bedankt voor de medewerking.

Met vriendelijke groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND
Sebastiaan Kleijburg
Beleidsmedewerker Scheidsrechterszaken

Scheidsrechter Björn Kuipers en zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra beginnen op 14 juni aan een missie op het WK voetbal in Rusland. De grote droom van ‘Team Kuipers’ is het fluiten van de WK-finale.

Het trio was er heel dichtbij op het WK 2014 in Brazilië. Nadat twee pouleduels en de achtste finale tussen Colombia en Uruguay in goede banen waren geleid, leek de weg vrij naar de finale. ,,Er is toen tegen ons gezegd dat we in alle rust konden rekenen op de finale. Maar toen Oranje doorbekerde naar de halve finale was het einde verhaal. Dat was zeker een klap voor ons.’’Met de afwezigheid van het Nederlands elftal kan deze droom dit jaar wel worden verwezenlijkt. ,,Het is een droom om een WK-finale te mogen fluiten. In Rusland wordt het onvoorspelbaar, ook zonder finale kan ik terugkijken op een fantastische carrière’’, vertelt de 45-jarige Kuipers.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Videoarbiter

Kuipers ziet de videoarbiter als een belangrijke toevoeging voor het voetbal. ,,De scheidsrechters zijn richting dit WK veel vaker samen geweest, vergeleken met het vorige WK in Brazilië. Er is namelijk veel meer afstemming nodig. De samenwerking tussen de reguliere scheidsrechter en de videoarbiter moest worden geoptimaliseerd. Sommige scheidsrechters hebben nooit samengewerkt met een videoarbiter waardoor de afstemming van essentieel belang is richting een groot toernooi.’’

Volgens Kuipers is het scheidsrechtersvak weinig veranderd vergeleken met de tijd voor de invoering van de videoscheidsarbiter. ,,Er is maar één verschil in mijn stijl van leiding geven aan een wedstrijd samen met videoarbiter. We zijn voorzichtig met vlag en fluitsignalen bij een mogelijke buitenspel positie in het zestienmetergebied. Voor de rest blijf ik gewoon mijn wedstrijden fluiten.’’

Het team hoort drie dagen voor de start van het WK welke wedstrijd ze mogen leiden. ,,Dat soort momenten zijn altijd heel spannend. Op een groot scherm worden, onder aanvoering van scheidsrechters-baas Massimo Busacca, alle wedstrijden bekend gemaakt. Vervolgens volgen vele felicitaties en wensen collega’s elkaar succes.’’

Het WK wordt wel het laatste internationale toernooi-optreden van Kuipers. ,,International gezien ga ik na het WK nog wel door in de Champions League en de Europa League. Maar er komt een moment dat het ophoudt. Na mijn carrière wil ik graag actief zijn in opleidingen op zowel nationaal als internationaal niveau.’’